HSE و آب

آب آشامیدنی
594

آب آشامیدنی استفاده کنیم یا آب معدنی؟

با وجود مشغله های روزمره،شاید خیلی از افراد موقع خرید آب به نوشته های روی بطری توجه چندانی نداشته باشند. شاید بعضی ها دقت نکرده اند که روی بعضی از بطری ها نوشته شده آب معدنی و روی بعضی ها آب آشامیدنی. آیا این دو فرقی هم دارند؟
خب جواب مثبت است. بله آب معدنی و آشامیدنی دو نوع مختلف هستند که البته از نظر قیمت در ایران تقریبا تفاوتی با هم ندارند و شاید همین موضوع باعث شده که متوجه نوع آبی که خریداری میکنیم نباشیم.

تفاوت آب معدنی و آب آشامیدنی در چیست؟

آب آشامیدنی نوعی از آب است که توسط روشهای شیمیایی مانند کلرزنی و تاباندن اشعه uv تصفیه میشود.
به عبارت دیگر در تهیه و تصفیه این آب از روشهای شیمیایی و اضافه کردن موارد شیمیایی به آب استفاده میکنند. اما در تهیه آب معدنی اجازه ی استفاده از چنین روشهایی وجود ندارد و تنها میتوانند از روشهای فیزیکی تصفیه مانند استفاده از صافی بهره گیری کنند.
بنابر این باید میزان مواد معدنی و املاح موجود در آب معدنی مطابق با استانداردها باشد. چون از روشهای شیمیایی نمیتوانند این میزان را کاهش دهند.

برای مصرف روزانه آب معدنی یا آشامیدنی؟ کدام؟

استفاده از آب معدنی حداکثر به میزان هفته ای یک لیوان توصیه میشود.چرا که همانطور که گفته شد این آب دارای املاح زیادی است که مصرف روزانه و همیشگی آن باعث بروز مشکلات کلیوی خواهد شد. با توجه به اینکه آب معدنی از چشمه ها تامین مشود در فصول مختلف سال با توجه به میزان بارش میزان املاح موجود در این آب متغیر است.
بنابراین برای مصرف روزانه آب آشامیدنی گزینه ی بهتری است.

اگر آب را بجوشانیم تصفیه میشود یا خیر؟

خیر. جوشاندن آب تنها باعث از بین رفتن میکروبها و باکتری های موجود در آب میشود. جوشاندن آب به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه باعث از بین رفتن میکروارگانیسم ها میشود و اگر مواد سمی یا املاح مضری در آب وجود داشته باشند نه تنها برطرف نشده بلکه ممکن است حتی غلظتشان در آب با جوشاندن آن بیشتر شود.

مقررات آب آشامیدنی کارگاه ها

هر فرد روزانه مطابق با وزن خود می بایست حداقل میزان مشخصی آب بنوشد.به طور میانگین گفته میشود روزانه ۸ لیوان برای افراد بالغ با وزن متوسط مناسب است. به دلیل اهمیت ویژه آب آشامیدنی قوانینی در این خصوص وضع شده است. یکی از این موارد که با محیط کار در ارتباط است، آیین نامه حفاظت و بهداشت عمومی کارگاه هاست که در فصل ۷ به طور اختصاصی به آب آشامیدنی پرداخته است. این آیین نامه به استناد ماده ۴۷ قانون کار وضع شده و لازم الاجراست.

پاسخ دادن

Your email address will not be published.